vasárnap, január 15, 2006

Szombat délfelé lecsaptuk Balázst anyuékhoz Békásra (értsd Mama, Dédi, Béla-papa, Marci). "Mamáéknál mindent szabad." Ezzel ugyan nem értek egyet, de Mama meg van arról győződve, hogy Balázs van olyan okos, hogy el tudja dönteni, hogy mivel érdemes otthon, és mivel a Mamáéknál próbálkoznia. Nos, azt azonnal tudja, hogy ott mindent szabad. Azt kevésbé szereti, hogy itthon viszont nem. Következésképpen a hétfőim baromi nehezek, mert újra kell programoznom a gyerekemet.

Szombat este fürdés után Mama hagyta, hadd rohangáljon egy picit Balázs meztelenül a szobájában. Balázs rávilágított ennek a tettnek a negatív következményére is egy elcsent elemlámpával. A tócsa szépen megsokszorozta a lámpácska fényét...

Vasárnap egy kétéves félig-meddig rokon kisfiúval (Barnabás) játszott Balázs. Együtt motoroztak. Ez annyira tetszett Barnabásnak, hogy egy órán át vitte Balázs után a másik motort és kérte, hogy: "Cücc!".

Barnabásnak 2. szülinapja volt, és a tortájában volt tüzijáték is. Lelkesen fújkálták a fiúk a tüzijátékot is és elégedetten dőltek hátra, amikor végre 'sikerült elfújniuk' és kihunytak a szikrák.

Balázs még elég egocentrikus ahhoz, hogy belássa, az őt is körülvevő személyek nem csak hozzá szólhatnak kedvesen. Ezért végigette a napot, mert bármikor etették Barnabást, vagy kínált Mama a többieknek bármit, ő is kért.

Nincsenek megjegyzések: