csütörtök, január 12, 2006

Tejszürcsölés, ventillátor, porszívó

Most ivott először bögréből tejet a reggelihez. Amikor elfogyott a bögréből, tudomásomra hozta, hogy ő tudja ám, hogy a dobozban még lennie kell tejnek, és hogy szívtelen hárpia vagyok, ha ezek után nem töltök neki azonnal. Hát töltöttem.
Fogja kis kezeivel a bögrét, fúj, bugyborékol nagyokat, szörcsögő-cuppanó hangokat hallat, és amikor elveszi a szájától a bögrét, feltűnik nagyon is elégedett arcocskája és valami földönkívüli kéjjel sóhajt egy nagyot. Jöhet a következő korty.

Egy nyitva felejtett ablak miatt sarkvidéki lett a klíma a fürdőszobában. Be is izzítottuk a 15*10 centis fűtő-ventillátort, reménykedve a gyors felmelegedésben. Balázs eléállt egy másodpercre, elvigyorodott, és elszaladt, és ezt még vagy 10* megismételte. Meg is akarta piszkálni a szerkezetet, de túl meleget fújt, meg sem tudta közelíteni. Megoldás, toljuk oda Apa kezét, kapcsolja ki ő. Ha a bal keze nem hajlandó megtenni, próbálkozzunk a másikkal. Sikertelenség esetén még mindig ott van Anya két keze..

Balázst még egyáltalán nem aggasztják olyan apróságok, hogy nincs bedugva a porszívó csöve az üvöltve zúgó testbe. Ő így is alaposan ki tudja porszívózni a szőnyeget, meg mindenhol a szobájában, kivételes figyelmet fordítva a komód és az ágya alatti parketta-felületek tisztaságára.

Nincsenek megjegyzések: