vasárnap, február 11, 2007

Uszoda-1 (és remélem ez egy sorozat első része)

Ma összekaptuk magunkat reggel, és már 11-kor a Komjádiban voltunk. Balázs Apával öltözött át, mint egy igazi nagyfiú.
Felfújtunk neki egy pár karpántot, de mire végeztünk vele, már alig lehetett visszatartani a langymeleg vizű kismedencétől. Karmolta le magáról a szandiját (okosan észrevette, hogy mindenki más mezítláb megy be) és tépte magáról lefelé a kutyusos köntöst is.

A vizet borzasztóan élvezte, annak ellenére, hogy kb hónaljig ért neki, vagy állig, attól függően, hogy merre ugrándozott a medencében. Először csak lábujjhegyen mellettünk lépegetett boldog vigyorral az arcán, aztán már a kettőnk között lévő úton pipiskedett oda-vissza, azután már "kergetőztünk" is! Találtunk egy habszivacs úszásoktatás-kelléket is, azzal is jól elvoltunk, tologatta egyedül a medence két partja között.

A pihi alatt kimentek a WC-re pisilni, és utána uzsonnára fél perc alatt (6 harapás max.) benyomott egy nagy banánt, két deci teát, és egy darab sajtot. A szőlőcukor már csak a desszert volt, és egy rövidke séta után Balázs újra vízre szállt.

Már nemigen keresett minket, csak ugrabugrált a kis karpántjaival amerre érdekes dolgokat, vagy embereket látott. Kergetőzéskor pedig közölte velünk, hogy merre meneküljünk, mert ő arra kíván menni. Látszott rajta, hogy fárad, mert pihentette a lábait is, lebegett a vízben a karpántjai tartották csak fent, de nagyon élvezte. Hol előre, hol hátra emelte a lábacskáit ki a vízből. Volt egy párszor, hogy víz ment a szájába, vagy orrába, olyankor fintorgott, köhögött, és ugrabugrált tovább boldogan. Egyszer azonban nagyon leszaladhatott az orrán a víz, mert annyira erőlködve köhögött, hogy beleöklendezett egy korty teát a vízbe. Ez már a fürcsi végefelé volt, még boldogan kiugrándozott a vízből, és indultunk hazafelé.

A kocsiúton egyik pillanatról a másikra elaludt, de 20 perc elteltével otthon bezzeg már nem akarta folytatni a szundit. Estig viháncolt, mint egy Duracell-nyuszi, csak háromnegyed tízkor aludt végre el, de rajtaütésszerűen.

Ha lesz időm, visszafelé is érdemes lesz olvasgatni, mert az elmúlt 1-2 hét eseményeit visszamenőleg fogom csak megírni. --- MEGTÖRTÉNT!!! ---

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Wow! Örülök, hogy megint tudósítasz Balázsról, hiányzott :)
Úszni is taníttatjátok majd, vagy egyelőre csak ismerkedik a tereppel? :)

Ajtócska írta...

Egyelőre csak élményfürdőzünk, nyáron ugyanis már túl kerek leszek a nagyobb pancsolásokhoz, nem akarom, hogy miattunk kihagyjon bármit.

Névtelen írta...

Öööö... lemaradtam volna valamiről? :-o :D

Ajtócska írta...

Ooops.. (pirulós szmájli) :D Jól sejted!

Névtelen írta...

Nagyon örülök Nektek! :))