szerda, március 10, 2010

Disznó-majacka

Valami malackás őrület fertőzi a családom. Nyárvégén kezdődhetett, amikoris megjelent a Nagyinál egy plüssmalac, aminek nagy műanyag gülüszeme volt, és erősen autóbalesetesen torzult teste, és az orrán egy kabátgomb nagyságú gomb-orr hangsúlyozta a malacságot. Nem volt egy szép látvány, de Balázs ennek ellenére, vagy tán pont ezért, sajnálatból, ezzel az állatkával aludt egyszer egy délutáni alvást. Aztán nevet is adott neki, egy színdarab betétdala után lett a szörmedvény Kunkori a malac.

Valahogy kikönyörögte, hogy Kunkori hazajöjjön velünk, (hogy ne legyen szomorú egyedül, stb), és az ágyában adott neki helyet. Igenám, de amikor alvásidőben is bábozott vele, mérgesen intettem csöndre, és ő erre azt felelte, hogy nem is ő volt, hanem Kunkori beszélt. Lassacskán kiderült, hogy Kunkori egy szószátyár, feledékeny rosszcsont malac, aki nem szeret aludni. És nem hagyja Balázst sem aludni. Mondtam is Balázsnak, hogy ha Kunkori ilyen rosszcsont, és még Ő sem (Balázs sem) tudja őt megfékezni, akkor a nappaliban fog aludni egyikőjük.. Itt eltört a mécses, és megkezdődött az igazi nagy ragaszkodás a malackához.

Borókának meg a bocik tetszettek, volt is egy kisszekere műanyagból, amit egy műa. szamár húzott és a szamarat meg egy műa. bácsi irányította, no azon a szekéren volt egy boci, és azzal nagyon szeretett játszani. Télapó pedig ezt kifigyelve, hozott nekik egy egy kedvenc állatkát (malacka6bocika) a csokimikulások mellé, aminek a lábait mozgatva az egész állatizé kattogott. Természetesen ők is az ágyikók lakói lettek..

Boró mindenben Balázst utánozza, ő Borónak a mindenttudó Istenség, a nevetés magja, a boldogság csírája, és a szórakozás szökőkútja. Ha kérdez tőlem valamit, hogy hol van ennek és ennek a babájának a zoknija, és én történetesen nem tudom rá a választ, nem esik kétségbe. Közli, hogy: "Bajáz tudja!"  és már megy is megkérdezni tőle. :-D
Szóval Balázs tud mindent, és ráadásul mindent jobban tud, legalábbis Borókánál jobban. És Balázs a malackákat kedveli. És ez itt egy ellentmondás kéremszépen a bociimádattal kapcsolatban.

Most legutoljára Boró arról beszélt, hogy majd ha nagy lesz, akkor lesznek neki malackái, és beszélő malackái is lesznek, de lesznek olyanok is, akik nem beszélnek. És említette, hogy disznómajackája is lesz. És elgondolkodtunk Apával, és aztán mégiscsak rákérdeztünk, ugyan már mi az a disznómajacka. Kiderült, hogy az a vaddisznó! :)

Nincsenek megjegyzések: