csütörtök, február 23, 2006

Fürdetéskor a kádban..

Mama szoktatta rá Balázst, hogy fürdetéskor a kádban játszhat egy vékony csordogáló vízsugárral, és ihat is a tiszta vízből. Van e célra itthon is, Békáson is, egy kis edénye, nagy kupakja, amit megtölthet vízzel, és hörpinthet belőle. Ugyanis nem szeretjük, ha habos vizet iszik gyerkőcünk, sőt, előfordult már, hogy belecsurizott a kádba, amikor beletettük. Ezt mostanában itthon úgy védjük ki, hogy amint beletesszük Balázst a vízbe, elétartunk egy edényt, és abba pisilhet.
Ma este Balázs Békáson fürdött. Boldogan játszadozott a csordogáló vízzel, alátartotta a kis edényét, ivott belőle, ám egyszer csak ő maga is csordogálni kezdett. Rutinosan maga elé tette az edényt (szerencsére fejjel lefelé) és megpróbálta felfogni a csurit benne. Amikor végzett egy pillanatra elgondolkodott, hogy mit jót is csinált még csurizás előtt, és a hörpintős szakasszal folytatta. :D Persze Mama időben közbelépett, de jelentősen lelassította a nevetőgörcs..

Balázs tökéletesen tisztában van a bólogatás és fejrázás értelmével, sőt, mi több, már incselkedik is velünk. Elég megráznunk a fejünket, hogy heves bólogatást váltsuk ki nála, bólogatásunkra meg huncut fejrázás a válasz..:)

Nincsenek megjegyzések: