vasárnap, február 05, 2006

Lépcsőmászás, kutyaetetés, lubickolás hason

Hát hosszú volt ez a hétvége. Szombaton Békáson ünnepeltük Balázs névnapját Mamáéknál, és persze a Dédi 82. szülinapját is. Vasárnap meg Nagyinál voltunk Csillaghegyen.

Békás:
Újdonság, hogy Balázs most először használta a "Mammammammmammaaaa" hangsort félreérthetetlenül a Mama figyelmének felkeltésére. Megvolt a szemkontaktus keresése is, meg a kis duci csillag alakú kezecske csukogatása és nyitogatása is.
A lépcsőház látványa körülbelül olyan hatással van Balázsra, mint a képregénybeli Garfieldre egy-egy fa látványa - meg kell másznia! Boldogan nekiindul, tenyerei vidáman csattognak a soron következő lépcsőfokon. Lefelé felnőttesen állva jön, jobb kezével muszáj kapaszkodnia a korlátban, amit alig ér fel, bal kezébe aggódó anyja (én) csimpaszkodik.

Csillaghegy:
Nagyi kivitte Balázst levegőzni a kertbe, és közben adtak almát a szomszéd kutyusnak. A nagy etetés alatt Balázs is becuppantott majdnem egy egész almát.
Kapott névnapjára a kisunoka egy igazi vasutat! Az elemes mozdony úgy mozog, mint az igazi, még a lámpája is világít! Sajnos az anyaga nem túl tartós, de Balázs nagyon örült neki.

Más:
Balázs a fürdetés alatt halacskává változik. Lubickol össze vissza, a kád oldalát fogva csapkodja bele a popsiját a vízbe, és néha szinte azt kell hinnem az egész játék arra megy ki, hogy minél több legyen a víz a fürdőszoba kövén, és a kád mellett ülő szülő ruházatán. Ezt különben rendszeresen ellenőrzi, és külön örül és rámutat egy-egy újkeletű nedves foltra a fent említett helyeken.

Nincsenek megjegyzések: