vasárnap, október 15, 2006

Állatkertben-2

Nehéz volt eljutni az állatkertig (futóverseny miatti útlezárások), de még nehezebb volt parkolóhelyet találni a bejárat közelében (volt valami koncert arrafelé).Végül Apa csak kitett minket a bejáratnál, és ment tovább parkolóhely-vadászatra. Egy óra múlva bukkant fel újra, és közölte, hogy sikerült megtalálnia a legközelebbi szabad parkolóhelyet a Mexikói útnál. Sebaj, gondoltam, legfeljebb ma megismerkedünk a kisföldalattival is.
Dög voltam, mert bár 12 nappal ezelőtt volt Balázs szülinapja, nem vettem neki belépőt
A zebrák helyén csak egy magányos strucc kellette magát, a vizilovakból pedig hosszú percekig (ameddig vártunk rájuk) csak a hátuk legmagasabb púpja látszódott ki a tavukból. Már a majmok sem voltak a külső kifutókban, de azért megtaláltuk őket, és már Apa nyakából nyújtogatta feléjük Balázs a kezeit. Megbámulta viszont a vörös-barna macskamedvét, és valami kis rágcsáló-ragadozó-félét, ami lehet monguztól menyétig szinte minden. Majd beteszem ide a képet, és esetleg bonzi azonosíthatná, hátha tényleg monguz az illető állatka. (-:

Hazafelé menet Balázs már elkérte a szusziját és a cumiját, de a földalattin nagyon figyelt, és cumizva erősen szorította a szusziját, kicsit talán szorongott, amit persze igyekeztem oldani. Hazafelé menet sem aludt el, sőt, fél háromig élénk volt, és virgonc. Békáson Marci altatta el.Ez nagy kegy ám, nem altathatja akárki, de Marci kivétel, az imádat kölcsönös, nagyon megtalálják a közös hangot.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az állatka szurikáta, más néven rókamanguszta. Imádom :)

Ajtócska írta...

Köszönöm elan! Olyan édesen kémlelt körbe a fatörzsről,hogy azonnal beleszerettünk. Eddig kis állatkának hívtuk (kis ájat).