vasárnap, április 16, 2006

Tegnap, és ma Váton voltunk István anyukájának (Nagyi) rokonainál. Öt család lelkes tagjai szeretgették Balázst két napig, és ő ezt nagyon jól bírta.

Veronka nénjénél és Laci bátyjánál kezdtünk, és Balázs már ott kézen fogta Laci bátyját, és elmentek tyúkot, kakast és kutyát (kuszi-tájszólással kutya) nézni. Utána mentünk el Nagyi másik nővéréhez, Annus nénjéhez, és Balázs ott is nagyon hamar feloldódott. Elég gyorsan rájött, hogy a "Gyere, mutatok én neked valamit!" mondat ajándékot, vagy édességet jelent, ment is akárkivel, akárhová, ezt hallva.

Estére Veronikáékhoz mentünk vacsizni, és aludni. Ők csuda jófejek, viccesek, és kedvesek. Áronkájukkal remekül eljátszott Balázs, bár az ismerkedésük nem volt zökkenőmentes.. Rögtön az elején Balázsnak megakadt a szeme Áron tűzoltó-autóján, és felébredt benne a vágy, hogy játsszon vele. Áron meg kinyilvánította, hogy az az övé, nem szabad játszania vele másnak. Balázs, ha visszautasítják, mostanában agresszívvá válik, most is odament és két oldalról jól fültövön vágta szegény Áronkát. Eddig az én kölkömet verték a többiek, és ő muján tűrte, most meg hirtelen kis agresszor lett az én jámbor kisfiamból.

Este kiskádban fürdettük Balázst, amibe ugyan először nem akart beleülni, de miután belepottyantottam egy szappant, azonnal bukott utána, és kereste. Különösebb probléma nélkül elfogadta a kiságyat, bár egy ideig mindig ott álldigált, ahol az ablakból egy kis fénysugár pont az arcára tűzött. Szerintem tetszett neki. Este még egy jót dumáltak a szülők. Délelőttre játszóteres programot terveztünk, de későn keltünk, és az idő sem volt valami jó. Ebédelni Hugiékhoz mentünk, már Nagyival együtt, aki 11-re érkezett Veronikáékhoz. Még belefért egy kis játszás a szabadban, Balázs is felült Áronka traktorjára, és bicajára is.
A hazafelé úton megint meg kellett állnunk egy kicsit, hogy Balázs sétáljon egyet, bár esett az eső. Ma nemigen evett Balázs, hazafelé viszont megivott egy háromdecis kakaóstejet, amit egy benzinkútnál vettünk neki. Estére mintha kicsit melegebb lett volna, mint szokott, álmos volt nagyon, lefektettük Békáson Mamáéknál.

Nincsenek megjegyzések: