péntek, június 09, 2006

MAKK

Nos, ez a szó sok mindent jelent. A mütyürkéim közül tudjisten hogy előbukkanó kiszáradt makktól kezdve a kertben fűből előkapart tavaji mogyoróig minden "MAKK". Mint ahogy a kenyérhéjon lévő napraforgómag meg tökmag is az, de azt meg lehet enni. "MAKK" a cseresznyében levő mag is, amit meg nem.. Pedig könnyen lecsúszik az is.. (*) Van még magja a baracknak is, meg a paprikának is, nohát.. Mellesleg imádja Balázs a paprikacsumát rágni. Talán pont a magok miatt. A kenyérről leeszi a magokat, de ha diákcsemegében találkozik velük, nagyívben elkerüli őket.
A minap csak úgy elkezdte Balázs skandálni azt, hogy: "MAKK". A "K"-t sokáig elnyújtotta, és amíg ki nem nyitotta újból a torkát, levegőt sem vett. Borzasztó cuki volt, ahogy kimondta, és próbálta volna még húzni a "K"-t.






(*) Már volt, hogy kiköpte a cseresznye magját. Igazából kétszer fordult már ilyen elő. A többi esetre kifejlesztettem egy olyan módszert, ami megkímél engem a cseresznye-magozás fáradtságos és bőrmegfogó feladatától. Először is Balázs leharapja a cseresznye felét úgy, hogy a szár helyénél harap bele. Azután gyengén megnyomja, és a mag kibuggyan a maradék fél cseresznyéből, ezek után a maradékot is bekaphatja. Amíg késsel vágtam ketté a magozásra ítélt cseresznyéket, addig rendszeresen az egész cseriért nyúlt Balázs, nem a kimagozottért, csak mert neki mindenből a legnagyobb kell. Vagy a legporcukrosabb. Eselteg a legtejfölösebb.

Nincsenek megjegyzések: